Knatten Cup har spelats i många år och har varit en av Sveriges största sjumanna turnering. Cupen har lockat lag från hela Sverige genom åren .

Cupens namn kommer efter en av SAIK Bandys största spelare genom tiderna, Lars "Knatten" Olsson som under 70 och 80-talet spelade inte mindre än 404 allsvenska matcher och 604 mål. Skyttekung 5 gånger. Han spelade också i landslaget där han noterades för 46 landskamper och 13 mål.

Med SAIK spelade han tre SM-finaler där det blev tre silver.

Det finns många historier som Knatten men en av dom kanske mest mytomspunna är den om när han fick en bra träff på en hörna. Det blev inte mål men bollen fortsatte ut från arenan och in i genom ett köksfönster, 70 meter bort... Knatten var känd för sitt hårda skott.

Efter det att han la klubban på hyllan så har Knatten fortsatt följa bandyn och det var ganska så tidigt efter hans karriär som tanken på en turnering i hans namn kom upp. Och på den vägen är det.

Och vid varje turnering så finns Knatten på plats och självklart så är det också han som delar ut pokal och medaljer på finaldagen.